Hoppa till innehåll

Pridevecka i Skurup

Självklart är vi med och bidrar, stöttar och visar vår solidaritet för alla de människor som inte har den plats i samhället de har rätt till. Vi vet att det finns strukturer, kulturer och normer i samhället som gör att alla människor inte känner sig inkluderade i vårt allas Skurup.

När (moderaterna)tog makten efter förra valet motarbetade de många förslag om ökad tolerans och att kommunen skulle stå upp för alla människors lika värde. Såväl HBTQ-personer som invandrare. Det kan inte undgått någon alla negativa skriverier om kommunen där den röda tråden varit moderaternas unkna människosyn.

Tack ock lov fick en majoritet i kommunfullmäktige nog i höstas och vi tog över makten med ett blocköverskridande ansvar för Skurups bästa. För oss som politiskt parti och styrande av kommunen har vi ett stort ansvar för att sprida kunskap, ställa krav och vara ett föredöme i syfte att göra Skurup mer öppet och tolerant.

Startskottet gick omedelbart. Vi beslutade omgående att göra prideflaggan till officiell flagga i kommunen. Ett viktig symbolisk beslut som signalerar att Skurup SKA vara en plats för alla! Oavsett kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning mm. Skurup ska vara öppet för alla.

I måndags var det invigning av Prideveckan och flaggan hissades för första gången. En milstolpe! Vår egen kommunstyrelseordförande Lena Axelsson höll ett fantastiskt invigningstal och t.o.m. ledarsidan i Skd fångade upp förändringen som nu sker i Skurup.

I onsdags var det dags för prideanpassad paneldebatt mellan partierna i Skurup. Medans (moderaterna) där fokuserade på att prata om frågor som kommunpolitikerna inte ens äger möjlighet att förändra så valde vårt första namn till valet, Magnus Alm, att fokusera på vad Vi kan göra i Skurup. Magnus sa bla:

– Det finns ingen Quickfix för att alla ska känns sig inkluderade. Men vi som kommun måste visa vägen. Prideflaggan är ett exempel på det och nu har startskottet gått. Det måste bli norm att alla människor ska få vara och se ut som de själva känner och vill. Våra verksamheter, vår personal och våra olika samverkanspartners måste därför få mer kunskap i dessa frågor så vi successivt kan ändra rådande, ibland lite föråldrad, norm, avslutade Alm.

Här kommer lite bilder från veckan och ni missar väl inte prideparaden på lördag!