Ja till badhus i Skurup!
Hoppa till innehåll

Vanligt folk är värda en simhall i Skurup och inte till vilken kostnad som helst! 🌹🏊‍♀️

En simhall för alla i Skurup hade inneburit en plats för samhörighet för unga och gamla, där tillgängligheten för motionssim garanteras hela året. Men det är viktig för oss att detta badhus ska vara tillgängligt för alla, inklusive barn och äldre. Därför måste ett lågt pris för inträdet garanteras. En simhall får inte riskera att bli en ekonomisk fråga för barnfamiljerna, dem äldre och ungdomarna!

För oss socialdemokrater ser ett behov av en simhall i vår kommun. Det är en av många saker som utvecklar vår kommun. Men detta får inte ske till vilken kostnad som helst. M&SD-styret har inte tagit fram ett underlag för vad inträdesavgifterna blir eller vad det kommer kosta kommunen att driva verksamhet där.

Först och främst anser vi Socialdemokrater att tillgång till badhuset inte blir en plånboksfråga för vanligt folk. Oavsett om du är ung, pensionär eller är en barnfamilj ska Skurups bad vara tillgänligt för ett billigt pris. Detta för att säkerställa att kommunens utbud av aktiviter aldrig blir en klassfråga.

Fortsättningsvis anser vi Socialdemokrater att ett bra underlag om vad kostnaderna kommer bli för kommunens verksamhet måste redogöras för att vi ska kunna säga ja till en simhall. Detta för att vi ska kunna garantera att badhuset inte påverkar vår skola, äldreomsorg och vår gemensamma välfärd.

Slutligen har M&SD-styret fortfarande inte redogjort för hur de ska garantera låga priser för simhallen och inte påverka kommunens andra verksamheter. Vi hoppas kunna arbeta tillsammans för att hitta en lösning som gynnar hela vår kommun och ökar samhörigheten människor emellan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *